Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

      

Меню сайту
Міні-чат
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 234
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2015 » Листопад » 11 » День української писемності та мови
16:39
День української писемності та мови

     9 листопада в УЗОШ І-ІІІ ст. №6 ім. В.С. Ґренджі–Донського було проведено літературно-мистецьке свято до Дня української писемності та мови, а також відкриття XVI Міжнародного конкурсу з української мови  ім.  П. Яцика.

     Виступ поєднав у собі прекрасні вірші та пісні про українську мову, народний танок, історію про встановлення нашої мови як державної, розповідь про заснування конкурсу ім. П. Яцика.

     Ведучими урочистостей були Марухлинич Вікторія (11-Б), Снарська Андріана (11-Б) та

Вербицький Владислав (10-Б)

     Учні 6-А класу, на чолі з  Соханич М.С., у своїх постановках демонстрували глядачам (7-8 кл.), як шанобливо потрібно ставитися до української мови, правильно спілкуватися у громадському транспорті, не забувати солов’їну  на чужих теренах, уміти виховувати у собі справжнього знавця української мови.

     Візуалізацією почутого стали вдало підібрані відеоролики.

     Учасники свята, глядачі, вчителі були одягнені у вишиванки, що створювало святкову атмосферу.

     Родзинкою свята став відеоролик, у якому вчителі української мови та      літератури, директор та його заступники декламували вірш Ліни Костенко «Мова солов’їна», відзнятий учнями 11-А класу Бучук Мариною та Липчей Оксаною.

         Цікаво проводила це свято і початкова школа. Перед тим як розпочати конкурс, юні знавці мови  разом із головою ШМО вчителів початкових класів Зозулинець Л.В. урочисто заспівали Гімн України.

      А сьогодні, 10 листопада, свою любов до українського слова проявляли учні 2-В класу (вч. Марадик Н.П.). Учні виразно декламували поезії про українську мову, співали та танцювали, а вдячними глядачами були їхні батьки.

     Як бачимо, учні нашої школи люблять, поважають і наполегливо вивчають рідну мову. Такі свята, конкурси виховують національну свідомість та роблять школярів справжніми патріотами. Адже кожен народ стає нацією тоді, коли усвідомив себе у рідному слові.

 

 

Переглядів: 731 | Додав: Міра | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz