Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

      

Меню сайту
Міні-чат
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 234
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2015 » Травень » 29 » Україна: новий погляд на історію і її творців
23:22
Україна: новий погляд на історію і її творців

В  Ужгородській  ЗОШ І-ІІІ ст.№6 ім. В.С.Гренджі-Донського відбулася презентація  книг, подарованих  редакцією «День».

           Ми дуже вдячні за подаровані книги, які спонукають учнів та вчителів  сприймати сучасні події, аналізувати наше минуле. Ми хочемо, щоб сторінки підручників історії відображали правдиво деякі історичні факти, що до цього замовчуються.

  Наводимо кілька відгуків учнів 9-10 класів на книги з Бібліотеки «Дня»:

                                                                                                            Михайлова  Ніколетта , 9- Б кл.

Джеймс Мейс

«Ваші мертві вибрали мене…»

    Джеймс Мейс – визначний українознавець, американський історик, політолог, журналіст та громадський діяч. Джеймс перший серед західних дослідників оприлюднив концепцію штучного Голодомору 1932-1933 рр. в Україні як геноциду.

   Загалом, книга Джеймса Мейса «Ваші мертві вибрали мене...» мені сподобалась. У ній письменник точно та правдиво відкрив таємницю Голодомору в Україні усьому світу. На сторінках книги він засуджує і викриває тоталітаризм і геноцид в історії України.

     Без сумніву, Голодомор справив глибокий, негативний та тривалий вплив на українців. Жахлива цифра тоді погиблих на Україні людей – 3 941 000 осіб. У книзі автор детально описує політичні причини Голодомору, дає оцінку України як постгеноцидної держави.

     Вважаю, що книга є актуальною зараз і раджу обов’язково  прочитати її. Наразі Голодомор є частиною історичної пам’яті та української ідентичності, він викликає найбільше емоцій у всіх прошарках та регіонах нашої країни.

 

Апокрифи Клари Ґудзик

 Липчей Оксана, 10-А      

Книга «Апокрифи Клари Ґудзик» наштовхнула мене на роздуми з приводу релігійної  ситуації в Україні, зокрема про віротерпимість, роз'єднання православних церков  і мовної    ситуації у них. Клара Пилипівна Ґудзик ознайомила нас із начебто відомою, але ще зовсім не вивченою нами темою.      Присвятивши книзі не один день, письменниця робить екскурс в історію, проводить паралелі з релігійними ситуаціями країн-сусідів. Проте цикл книги «Пори  року»  побудований зовсім інакше. Він налаштовує нас на небуденні романтичні настрої. Та все ж для мене ця книга є мотивом для довгих і моральних роздумів про милосердя і злагоду в усьому світі.                                                                                                            

          Україна Incognita. ТОП-25

(за загальною редакцією Лариси Івшиної)

  

Шимон Юрій ,10-А кл.

 Виховання громадянина, патріота своєї держави – одне з головних завдань сучасної освіти. Цьому, а також правдивому, неперекрученому висвітленню історії України присвячена ця книга. Дуже добре, що книга надійшла в бібліотеки міських шкіл(моєї школи. Книга складається з 25 цікавих текстів різних  авторів, в яких ідеться про історію України з найдавніших часів до сьогодення, про те, як в українців-русичів забирали право на свою справжню історію, ідентичність, свою церкву, пам’ять. Ця книга особливо актуальна в цей складний, переломний час для нашої держави, коли на сході здійснено агресію та зазіхання на її територіальну цілісність з боку сепаратистів при підтримці Росії, коли з боку сусідньої держави ведеться неприкрита інформаційна війна проти нас. Прочитавши цю книгу, починаєш краще розуміти історію нашої країни. Рекомендую усім учням прочитати цю книгу, адже вона має не тільки пізнавальний, а й виховний характер.

                                                                                                                                                       

                                          Панченко Ніколетта,10-Б

 Кілька днів тому мені до рук потрапила надзвичайно цікава книга під назвою «Україна Incognita».  Прочитавши цю книгу, я була приємно вражена. Кожна сторінка містить у собі важливі відомості із різних епох історії України – від античності до другої половини ХХ ст. Про всі ці факти ми можемо дізнатися через враження діячів того чи іншого періоду історії України, міркування яких викладено у цьому виданні. Книга містить велику кількість розділів, але найбільше мені сподобався розділ під назвою «Відродження нації». У ньому йдеться про розквіт українського слова, культури після тривалого занепаду. Згадуються такі відомі постаті як І.Франко, Є.Чикаленко.

 Отож, раджу прочитати книгу «Україна Incognita» всім тим, кому не байдужа історія Вітчизни.

         

   Василь Стус. 

   Деколонізація СРСР – єдиний

          гарант миру в усьому світі.           

             З таборового зошита

               Марухлинич Вікторія,10-Б кл.

         Книга є дуже захопливою, цікавою та на мою думку актуальною . Спочатку автор   розповідає про давні 40-50рр. ХХ ст. З кожним рядком читач поглиблюється все більше та більше в історію . Тоді панував сталінізм . Автор не просто так подає розповідь про сталінізм на початку , адже він жив , жив та намагався займатись творчістю . Саме цей період сталінізму , є дуже важким для героя, саме важким , тому що він боровся за своє життя кожного дня , за своє вільне життя . Не дивлячись , що він був , в'язнем він був борцем за волю. Саме тому ця книга і є актуальною сьогодні . Вона є зразком що потрібно бути борцем за своє життя та волю.    

                                                                                                  

 

Бібліотекарі школи

Матьола Ілона,

Шкурда Євгенія та

вчитель історії     

                                                      Щерба Ігор Іванович

 

 

 

Переглядів: 702 | Додав: Міра | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz